Onze Familie
 Genealogie Ratering/k

Roeloph Nisman

Mannelijk


Persoonlijke informatie    |    PDF

 • Naam Roeloph Nisman 
  Geslacht Mannelijk 
  Aantekeningen 
  • jm. van Swol. Doopboek Coevorden bij NN: inwoonder.
  • Trouwboek Coevorden: Roeloph Nisman JM van Swol en Fennighijn Raterink JD van Coevorden.

   Akten schultengerechten:

   3.5.1719
   Advt. P. Schild en Johanna ter Poorten zijn vrouw in kwaliteit van erfgenamen van Hendrick Tesinck dragen over aan Roelof Nisman en Fennigjen Raterinck ehelieden een huis en de plaatse gelegen binnen Coevorden ten westen agter de kerke ten noorden aan het huis van H. Alberts van Eerde en ten zuijden aan het huis van de kuijper strekkend agter tot de straate gelijk de andere soltsteden daargelegen, welk huis en grond voormaals was verkocht door wijlen HenderickTesinck aan voorschreven aankooperen op den 10 April 1714 volgens vertoonde koopcedille.
   (Bron: Sch.Ger. 9 fiche 9+)

   3.5.1719
   Roelof Nisman en Fennigjen Raterinck lenen van ds. P.A. Staveren en vrouw Geertruid Camerling ehelieden 200 gulden tegen 5% 's jaars. Onderpand haar huis en grond staande en gelegen binnen Coevorden ten westen agter de kerke en ten noorden aan het huis van Harmtien Alberts van Eerde en ten zuyden aan het huis van de kuijper strekkende agter tot de straate gelijk de andere soltsteden daaraan gelegen.
   (Bron: Sch.Ger. 9 fiche 9+)

   20.11.1721
   Roelof Nisman en Fennigjen Raterinck ehelieden lenen van Michiel Bartelinck en Geesjen Berents ten Dickveld 250 guldens tegen 5% rente `s jaars. Onderpand is haar zaadveen gelegen in de Coevordensche zaadvenen tusschen het zaadveen van Jan Levers en het andere zaadveen van Roelof Nisman voornoemt.
   (Bron: Sch.Ger. 9 fiche 10+)

   19.5.1722
   verkopen Claesjen Alberts wed. van wijlen Harmen Stijgers, verder Roelof Nisman en Fennigjen Raterincks, ook Roelof Nisman en Jan Hendricks Leuje mombaren van Grietjen en Henderickjen Lamberts, kinderen van Lambert Hendericks bij wijlen Jantjen Alberts in echte verwekt en de (diacenen ?) voor de onmondige kinderen van wijlen Albert Alberts, bij openbare uitmijninge drie koeweiden gelegen onder de Heerlijkheid van Coevorden in de Mars agter de melckhoeck aan oud-burgemeester Egbert Wessels.
   (Bron: Sch.Ger. 11 fiche 6+)
   Een grondschattingsboek van Coevorden 1711-1727 noemt deze koeweiden bij Hendrick Rateringh en vermeldt in de kantlijn (latere toevoeging): burg. Wessels. (0116/444)

   Februari 1726.
   Obligatie groot 100 guldens ten laste van Roel Nisman en Fennegien Ratering ehelieden ten behoeve van 't gasthuijs.
   (0116/34 blz. 255)
  Persoon-ID I170  ratering/k
  Laatst gewijzigd op 24 apr 2009 

  Gezin Fennighijn Rateringhs 
  Getrouwd 10.6.1711  Coevorden Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Kinderen 
   1. Jantien Nisman
   2. nn
   3. Albert Nisman
   4. Hindrikkyn Nisman
   5. Hindrik Nisman
   6. Hindrikkyn Nisman
   7. Marrichyn Nisman
   8. Gerryt Nisman
  Gezins-ID F58  Gezinsblad